Відбудеться лекція «Штучний інтелект для правників: перспективи та виклики»

У межах курсу для магістрів-правників 1 року навчання «Штучний інтелект: правові проблеми та правове регулювання в ЄС» у п’ятницю, 18 жовтня о 13:30-14:50 відбудеться лекція з Анастасією Міщук «Штучний інтелект для правників: перспективи та виклики».

Лекція розпочнеться з розгляду основних понять штучного інтелекту, а також короткої історії його розвитку. Далі ознайомимося з найсучаснішими системами AI для генерації зображень, відео та з використанням великих мовних моделей для роботи з текстами. Під час лекції проаналізуємо цікаві кейси використання технологій штучного інтелекту в юридичній практиці, обговоримо їх особливості, перспективи та виклики. Лекція буде проводитись англійською мовою.

Інформація про лекторку: Анастасія Міщук – фахівчиня з розробки систем штучного інтелекту, Senior Computer Vision Engineer, має більше 12 років досвіду в ІТ, 10 з яких в сфері AI: Computer Vision, Machine Learning. Анастасія працювала в EPFL (Політехнічний університет в м. Лозанна, Швейцарія), який є одним з провідних науково-технічних університетів Європи, а також у компаніях і стартапах, які займаються створенням систем АІ для різних галузей, зокрема, медицини. Має як вищу технічну (КПІ імені Ігоря Сікорського), так і юридичну (КНУ імені Тараса Шевченка) освіту. Була спікеркою на Orange Blogger Camp, Wtech Zurich – AI for Business.

Синергія між розробниками штучного інтелекту та правниками при дослідженні штучного інтелекту має сприяти розвитку сучасних технологій відповідно до цілей захисту прав людини, демократії та верховенства права.

У слухачів лекції буде можливість поставити лекторці запитання щодо технічних аспектів, розуміння яких є важливим для аналізу правового регулювання штучного інтелекту та для пошуку відповідей на виклики, зумовлені штучним інтелектом, за допомогою права.

Долучитися до лекції в онлайн форматі можна за покликанням.

Meeting ID: 323 457 990 382

Passcode: gyhWUg