Богдан Футей здобув Почесну відзнаку – «Медаль Святого Петра Могили»

Сьогодні Національний університет «Києво-Могилянська академія» святкує свій 409-й день народження!

У цей день хочемо подякувати людині, яка допомогла в розбудові української освіти, науки й духовності. Щиро вдячні Богдану Футею за підтримку та допомогу в розвитку нашого університету.

За значний внесок у справу відродження Києво-Могилянської академії Богдан Футей цього року здобув медаль святого Петра Могили. Ця почесна відзнака є найвищої нагородою Академії та вручається за вагомі особисті здобутки, самовідданість та багаторічну бездоганну працю в НаУКМА. Її девіз: «Духовність, єднання, злагода».

Богдан Футей — почесний доктор Могилянки, гостьовий професор факультету правничих наук і суддя Федерального суду претензій США. Раніше працював головою Комісії з регулювання закордонних претензій Сполучених Штатів і головним заступником прокурора міста Клівленд. Він є членом Асоціації адвокатів округу Колумбія, Американської асоціації адвокатів та Асоціації українських адвокатів Америки. Він має ліцензію на практику права в штаті Огайо, Окружному суді Сполучених Штатів для Північного Огайо, округу Колумбія, а також у Верховному суді Сполучених Штатів.

Серед його нагород та відзнак:

– Людина року, Український інститут Америки, 1987 рік;

– Почесний доктор юриспруденції, Український вільний університет, Мюнхен, Німеччина, 1990 рік;

– Відзнака Президента України «Орден за заслуги ІІ ступеня», 1999 рік;

– Нагорода Верховенства права, Асоціація українських адвокатів Америки, 2002 рік;

– Почесний ступінь доктора наук, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Київ, 28 червня 2007 року;

– Членство в Національній комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права, Указ Президента України 238/2009 від 13 квітня 2009 року;

– Медаль Святого Володимира «За Заслуги», Світовий Конгрес Українців, 20 серпня 2013 року;

– Членство в Конституційній комісії, Указ Президента України 273/2015 від 31 березня 2015 року.

Завдяки таким людям, як Богдан Футей, Києво-Могилянська академія продовжує зміцнювати свої позиції серед провідних університетів.