Преставники факультету взяли участь у змаганнях з господарського права

У п’ятницю 11 жовтня 2024 року  за організації та сприяння ЮК «Армада» відбулися змагання (Moot Court) з господарського права. До заходу долучилися провідні ВНЗ України  – НаУКМА, КНУ ім. Т. Шевченка, КПІ ім. І. Сікорського,  НАУ та КНЕУ ім. В. Гетьмана.

У суддівські колегії були запрошені викладачі кожного університету з міркувань об’єктивності та справедливості оцінювання учасників. Зокрема, від факультету правничих наук НаУКМА до суддівської колегії була залучена доцент кафедри приватного права Роксолана Ханик-Посполітак, яка головувала на двох панелях. Підтримати команди також приєдналися завідувачі кафедр, директори інститутів, викладачі та колеги.

Організаторами змагання було розроблено фабулу з господарського процесу, команди мали змогу проконсультуватися з практикуючими адвокатами, щоб розробити процесуальні документи, вибудувати стратегію та сформувати правову позицію.

Судді оцінювали роботу з документами (якість складання, відповідність процесуальним вимогам, проведене дослідження), а також безпосередній виступ під час засідання (стиль, грамотність, уміння швидко орієнтуватися, аргументувати та відстоювати свою правову позицію).

Симуляція процесу була максимально наближена до реального судового засідання Учасники мали змогу набути практичний досвід та отримати якісний зворотний зв’язок щодо свого виступу.

Хоча для деяких учасників такий захід був першим, судді відзначили високий рівень підготовки кожної команди.

«Armada Moot Court» складається з двох турів. Цього дня відбувся перший тур змагань, у якому взяли участь 12 команд. На наступний етап пройшло 6 команд, серед яких вже в листопаді визначиться переможець «Armada Moot Court 2024».

Участь студентів у таких змаганнях, а саме імітація судових процесів, надає їм практичних навичок: складання процесуальних документів, вміння триматися перед суддями, ораторські здібності, вміння швидко орієнтуватися й відповідати на запитання опонентів та суддів, покращити знання матеріального та процесуального права.