Мирослава Антонович презентувала своє дослідження у Davis Centre Гарвардського університету

9 жовтня 2024 року доцентка кафедри міжнародного та європейського права, керівниця Центру дослідження геноциду і прав людини НаУКМА, д.ю.н. Мирослава Антонович презентувала своє дослідження на тему «Genocide in Times of Peace and of War: Kremlin Genocides against Ukrainians in the last 100 Years» (Геноцид в мирний час і в час війни: геноциди Кремля проти українців за останні 100 років) у Davis Centre Гарвардського університету.

Доцентка Мирослава Антонович перебуває в Гарвардському університеті як гостьова професорка в рамках програми Bridge USA Ukrainian Academic Fellows Program, що адмініструється Американськими Радами з міжнародної освіти.

Як зазначає пані Антонович, тема геноциду важка для обговорення емоційно і змістовно, оскільки поки що про цей злочин в рамках триваючої російської агресії говорять, як про можливий (потенційний) геноцид. Намір вчинити геноцид відповідно до Конвенції ООН про геноцид потребує доведення поза розумним сумнівом, а оскільки під час війни цей злочин перетинається з воєнними злочинами і злочинами проти людяності, які значно легше доводити в судовому порядку, справи відкривають за цими злочинами. Навіть за насильницьку депортацію українських дітей до РФ, що є очевидною геноцидною дією, міжнародний ордер на арешт Путіна і Львової-Бєлової було видано за воєнний злочин незаконної депортації.

Доцентка Антонович висловлює подяку директорці Центру Девіса Гарвардського університету професорці Eve Blau, заступнику директора Dan Epstein, працівникам Центру за оргазацію цього заходу, модерування і змістовні коментарі до доповіді.