Вийшла друком монографія викладачів Факультету, присвячена проєкту нового Кримінального кодексу України

Можливо, це перший випадок в історії людської цивілізації (а може й ні), коли в світ вийшла наукова монографія, цілком присвячена одному законопроєкту, що перебуває в розробці, хоча і на етапі завершення.

Авторами монографії є члени Робочої групи з питань розвитку кримінального права Комісії з питань правової реформи, утвореної Указом Президента України №584/2019 від 7 серпня 2019 року. Двома з членів Робочої групи є викладачі кафедри кримінального та кримінального процесуального права НаУКМА – доцент О.П. Горох і професор М.І. Хавронюк.

Монографію присвячено обґрунтуванню передумов розробки, визначенню концептуальних засад та опису основних положень проєкту нового Кримінального кодексу України. З неї ви зможете з’ясувати, чому виникла потреба в розробці та ухваленні нового Кримінального кодексу України, як ця робота просувається і коли планується її завершення, якими є структура і основні положення Проєкту нового КК тощо.

Книга видана за сприяння Програми підтримки ОБСЄ для України в межах проєкту «Підтримка Верховного Суду та вищих судів у реалізації судової реформи та забезпеченні доступу до правосуддя в умовах війни».

А Робоча група продовжує зустрічатися й удосконалювати текст та дослуховується до порад і фахівців, і всіх зацікавлених. Адже, як казав Соломон, «послухає мудрий і примножить пізнання».