Зоряна Скалецька проаналізувала нові урядові ініціативи при підготовці Держбюджету 2025, які стосуються діяльності комунальних медичних закладів

«Уряд пропонує механізм, за яким медичні установи, що не вкладають кошти у свій розвиток, повинні будуть перераховувати накопичені фінанси на власні рахунки, але державного казначейства. Це рішення може мати серйозні правові та фінансові наслідки для комунальних закладів охорони здоров’я, впливаючи на їхню автономію та здатність управляти ресурсами»,  — написала Зоряна Скалецька в статті для українського інтернет-видання «Дзеркало тижня».

Зоряна Скалецька — юристка в галузі медичного права, докторка права, доцентка кафедри міжнародного та європейського права, міністерка охорони здоров’я України (2019-2020 рр.), депутатка Київради.

У статті проаналізувала нові урядові ініціативи при підготовці Держбюджету 2025, які стосуються діяльності комунальних медичних закладів. Розглянула питання ефективності використання медичних фінансів, а також ризики для сталого розвитку медичних установ в умовах нової політики. Багато хто вже почав розглядати це як згортання реформи.

Для студентів та всіх зацікавлених стаття розкриває нові виклики, які можуть постати перед медзакладами, та переконує, що знання з медичного права допомагають краще розуміти рішення, які приймаються.

Запрошуємо до прочитання за посиланням.