Правнича клініка НаУКМА провела зустріч у гібридному форматі на тему: «Цінності правничої професії»

Своїми думками з цього приводу поділився Сущенко Володимир Миколайович – к.ю.н., заслужений юрист України, перший декан факультету правничих наук НаУКМА, засновник нашої Правничої клініки, голова правління громадської організації «Експертний центр з прав людини», науковий консультант з правових питань Центру Разумкова, Заслужений юрист України та експерт програми «Адвокат майбутнього» з часу її створення.

Грунтуючись на результатах досліджень національної та світової теорії та практики, а також власному багатому досвіді Володимир Миколайович окреслив зміст і сутність цінностей правничої професії.

На його думку, місія правничої професії полягає у реалізації її представниками своїх функцій та повноважень на благо як окремої людини так і суспільства загалом. Цінності ж правничої професії – це система фундаментальних морально-психологічних принципів, дотримання яких дозволяє втілювати в життя місію правничої професії.

Лектор визначив морально-психологічні ризики, що мають місце у професійній правничій діяльності та зосередив увагу на національних і міжнародних стандартах професійної діяльності та відповідальності правника.

У дискусії довкола запропонованих тем активну участь взяли: Анна Хворостянкіна – випускниця Правничого факультету Могилянки, а нині очільниця юридичної кафедри Міжнародного університету Євразія (Вірменія); Ольга Лобач – член Комітету з фінансів, фандрейзингу та грантової діяльності Вченої ради НаУКМА, член навчально-методичної комісії НаУКМА;  Юлія Матвєєва – керівник Правничої клініки НаУКМА, член Правління Асоціації юридичних клінік України, член робочої групи Міністерства освіти і науки України по урегулюванню проблеми значення правового статусу юридичних клінік України; Любов Логуш – доцент кафедри приватного права НаУКМА.