Відбулася ІІ Школа адміністративної процедури

Доцент кафедри загальнотеоретичного правознавства та публічного права Юрій Іщенко взяв участь у роботі ІІ Школи адміністративної процедури, яка проходила 11-12 липня 2024 року у м. Львів.

Захід проводився проєктом ЄС «Продовження підтримки комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR2) у партнерстві з Міністерством юстиції України, Національною академією правових наук України та юридичним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка.

Потреба в такому заході обумовлена прийняттям у 2022 році Закону України «Про адміністративну процедуру», який є одним з базових законодавчих актів для євроінтеграційного руху України. У зв’язку з цим перед правничими школами України постало питання про викладання адміністративної процедури як у межах адміністративного права, так і в якості окремої навчальної дисципліни.

В роботі Школи адміністративної процедури взяли участь Яутріте Брієде, докторка юридичних наук, професорка Латвійського університету, суддя Конституційного Суду Латвійської Республіки, Юріс Стінка, експерт EU4PAR, суді Верховного Суду Володимир Бевзенко, Олеся Радішевська, Семен Стеценко, заступник міністра юстиції України Олександр Банчук, представники вищих закладів освіти із Дніпра, Запоріжжя, Києва, Львова, Одеси, Харкова, Хмельницького, Чернівців.